Placinte cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 19642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 700 gr faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 150 ml ulei
  • 300 gr iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • un cub mic de drojdie
  • pt umplutura:
  • 2 legaturi mari de loboda(eu am avut la congelator)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 300-400 gr branza(capra, oaie, vaca)
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura marar
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pt decor:
  • un ou
  • seminte de susan si in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza si loboda:

Facem un aluat dospit din toate ingredientele de mai sus (eu l-am facut la masina de paine) in urmatoarea ordine: iaurt, lapte, ulei, sare, zahar, faina, deasupra drojdia maruntita. Dam la programul de aluat de paine, eu nu am lasat sa creasca in masina, l-am scos si l-am pus in castron la loc caldut sa creasca.

Intre timp pregatim umplutura: spalam ceapa si o taiem feliute, punem o tigaie pe foc cu uleiul, punem ceapa taiata si usturoiul, lasam sa se inmoaie, adaugam loboda (eu am pus si putin spanac de la congelator, daca aveti suficienta loboda nu puneti), sare, piper dupa gust. Lasam sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.

Radem branza in castron, adaugam 2 oua, marar taiat marunt (la magazinul din cartier nu am gasit si am pus uscat) si compozitia putin racita de loboda. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele.

Cind aluatul este gata il rasturnam pe masa, ungem masa cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca aluatul si sa ne fie mai usor de lucrat cu el, luam cite o bucatica din aluat si cu sucitorul facem un triunghi din aluat. Punem la baza aluatului o lingura de compozitie si adunam aluatul in forma de triunghi, vezi imaginile.

Le punem in tava, in care am pus hirtie de copt, lasam sa mai creasca aprope o ora, le ungem cu ou batut, iar deasupra am presarat seminte de susan si in. Se dau la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Sunt minunate servite alaturi de iaurt la micul dejun sau cina. Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

aluatul pt aceste placinte este un aluat cu care se lucreaza fff usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza si loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac in foietaj